Vi hjelper deg med å finne en god leiebil i Milano

Skal du til Milano og vurderer å bestille leiebil? Du har så klart det siste ordet. Vi vil likevel fortelle deg hva det innebærer å leie bil i den italienske millionbyen slik at det blir enklere for deg å avgjøre hva du skal gjøre.

Skal du bare være turist i sentrum av Milano trenger du ikke leiebil. Du kommer deg til mange av severdighetene til fots, med buss eller med trikk. Jo, trikken kan være litt langsom til tider, men mange av vognene er så flotte å se på at det nesten er verdt turen alene.

I tillegg er det stressende, både å kjøre og parkere i sentrum. Italienere er mer aggressive sjåfører enn nordmenn, mens parkeringsplassene er få, dyre og ofte forbeholdt beboerne.

Så snart du vil ut av sentrum og oppleve alt som ligger like i nærheten av Milano, bør du ha en leiebil. Du får mer ut av turen på denne måten.

Leiebil på Linate

Like utenfor sentrum av Milano har du Linate lufthavn. Det er trolig hit du kommer hvis du flyr fra Norge. Fra ankomsthallen er det kort vei til internasjonale bilutleiere som Avis, Hertz, Go Autos Milano og Europcar. Hvis både ankomsten og avgangen din er på Linate gjør du lurt i å leie bilen her. Da slipper du å betale ekstra for å levere leiebilen et annet sted enn der du henter den.

Det er ingenting i veien for å hente bilen etter at du har tilbragt noen dager i Milano. Det går busser mellom sentrum og flyplassen hele tiden.

Å være sjåfør i Milano

Å kjøre leiebil i Milano kan by på mer hodebry enn hva godt er. Derfor venter mange med å leie bil til etter at de har brukt noen dager på å være fotturister i sentrum. Det er først når de skal forlate byen at de henter leiebilen. De behøver ikke å kjøre langt før attraksjonene står i kø. Slik som Idrascalo like utenfor sentrum, nært flyplassen. Dette er en stor fornøyelsespark som byr på både tivoli og utendørsaktiviteter som klatring, roing og vannski.

Ønsker du å kjøre til Venezia, tar det omtrent tre timer å komme seg dit via Autostrada 4 (motorvei). Torino ligger to timer fra Milano i den andre retningen (mot vest). Kjører du i en time fra Milano langs E64, kommer du til den nydelige byen Bergamo.

Fra Milano er det heller ikke langt til Comosjøen. Eller Gotthard-passet i Sveits, med sin dramatiske natur og den nesten 17 kilometer lange Gotthard-tunnelen. Bare husk å sjekke med utleiefirmaet at du har lov til å ta med leiebilen ut av Italia. Skal du kjøre den inn i Sveits trenger den et klistremerke som viser at den sveitsiske motorveiavgiften er betalt. Dette koster om lag 400 kroner.

Bilutleie i Milano

En lang rekke attraksjoner og severdigheter venter på deg og leiebilen i områdene rundt Milano. Du kan sammenligne priser på leiebil der nede i leiebilsøket vårt. Når du har funnet en bil du vil ha, kan du bruke tjenesten vår til å bestille den også.